Een gratis wateranalyse laten uitvoeren in Luik of in Wallonië

wateranalyse

Water kan, naargelang de omstandigheden en de wegen waarlangs het uiteindelijk bij ons terecht komt, een heel uiteenlopende cyclus volgen en van nature aangevuld worden met minerale elementen (kalk, ijzer) of verontreinigd worden door industriële resten, pesticiden of bemestingsmiddelen. Dit verandert de smaak en de geur van het water en als dat gebeurt, is een fysisch-chemische analyse zeker aangewezen.

 

Zelfs al lijkt uw water helder en perfect drinkbaar, toch kan dit besmet zijn met bacteriën die schadelijk zijn voor de gezondheid. In dat geval zal een bacteriologische analyse, uitgevoerd door een wetenschappelijk labo, nagaan welke percentages aanvaardbaar zijn op basis van de normen om drinkbaar en veilig water te krijgen.

 

Vraag gratis uw wateranalyse aan

 

HIERONDER
OVERLOOP DE VERSCHILLENDE TYPES VAN WATERANALYSES EN WELKE ELEMENTEN OPGESPOORD WORDEN

 

analyse physico chimique Seliac

Deze analyse spoort de vervuilende stoffen, mineralen en metalen op die opgelost zijn in het water.

Gewoonlijk wordt er een analyse gemaakt van de hardheid van het water (calcium en magnesium), het gehalte aan ijzer, mangaan, nitraten en nitrieten en de zuurtegraad (pH).

analyse physico chimique Seliac

Deze analyse gaat na of uw water voldoet aan de strikte normen die worden opgelegd om te kunnen spreken van drinkbaar water dat geschikt is voor consumptie. In een staal van uw water wordt gezocht naar micro-organismen die wijzen op vervuiling, voornamelijk coliforme bacteriën, streptokokken en enterokokken.

Demandez votre devis gratuit
Vraag uw gratis offerte aan
Analyse de votre installation gratuite
Onderhoud en herstelling van uw installatie
Faites tester gratuitement votre eau
Laat uw leidingwater gratis testen